halit alci_baskanin_mesajiDeğerli Meslektaşlarım,

Odamızın 22. Olağan seçimli genel kurulunu, şölen gibi yaparak geride bırakmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Seçimlere katılımın çok yoğun  şekilde olması, mesleğimiz ve odamız adına onur ve mutluluk vericidir.

Kurullarımızı oluşturarak görev dağılımını yaptık. Hepsi gayet güzel, seviyeli ve olgunluk içerisinde oluşturuldu. Bundan dolayı da ayrıca mutluyum. Seçilen arkadaşlarımın hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Önümüzdeki günlerde inşallah odamız inşaatının  kalan kısımlarının  tamamlanması için 3.etap ihalemizi yaparak, hızlı bir şekilde yeni binamıza taşınmak ve sizlere daha iyi hizmet verebilmek başlıca hedefimiz olacaktır.

Sizlerin aidat ödemelerinden başka geliri olmayan odamızın, sizlere hizmet verebilmesi için düzenli bir gelire ihtiyacı vardır. Bu nedenle aidat ödemelerinde  hassasiyet göstererek gününde ödemeniz hizmet kalitemizin artmasına ve daha aktif üreten bir oda olmamıza büyük katkı sağlayacaktır.

Değerli Meslektaşlarım;

Mesleğimizin sorumluluğu ve çalışma şartlarının ağır bir meslek olduğunu belirterek, bizlerin mükellefle olan ilişkilerini ve iş kabullerini mutlak surette sözleşmeye bağlamasını, haksız rekabete fırsat vermeden, asgari ücret tarifesinin altında düşük ücretle çalışılmamasını, defter alışverişlerinde mutlaka meslek mensubuyla bir araya gelerek görüşülmesinin, hem iş ahlakına hem de etik kurallara aykırı olmaması ve haksız rekabete neden olan fiillerden uzaklaşılması konusunda yardımcı olacağı kanaatindeyim.

Bizim sorunlarımızı bizden başka çözecek kurum yoktur. Haksız rekabeti önleyecek olan da yine bizler olacağız. Bu konuda tüm meslektaşlarımızın gereken  hassasiyeti göstereceği  düşüncesindeyim.

Mesleğimizin eğitim ve mevzuat ağırlıklı olarak yapılan bir meslek olduğu malumunuzdur. Biz bu nedenle eğitime çok önem veriyoruz. Yeni binamızda eğitim ve seminerler ağırlıklı olacaktır.

Bitirme sınavına giren ve stajyer olarak devam eden arkadaşlarımızı da odamızın bir ferdi olarak görüyoruz. Bu arkadaşlarımıza da  elimizden gelen gayreti göstererek yardımcı olacağız.

Odamızın kuruluşundan bu yana görev alan odamızın  başkanlarına, yönetim kurullarına ve diğer kurullarda yer alarak mesleğimize katkı sağlayan tüm meslek mensuplarımızdan vefat edenlere rahmet, hayatta olanlara sağlık huzur ve mutluluk dilerim.

Saygılarımla,

Halit ALCI